top of page

“3 COFFEES”

Marc Ferrer Trio

 

Editat per Maccato edicions      MTCD064

Enregistrat i mesclat per Lluís Molas el 2, 3 i 4 de setembre de 2015 a Sentir Estudis, Barcelona

Produït i arranjat per Marc Ferrer, Pep Rius i Olivier Rocque

 

Marc Ferrer, piano

Pep Rius, contrabaix

Olivier Rocque, bateria

Amb la col·laboració en alguns temes de l’Agustí Burriel, Laia Porta, Big Dani Pérez, Pau Ruiz i Lluís Molas.

 

Un disc amb tretze temes, entre els quals algunes balades encabides en el Gospel i el Blues; algunes cantades i d’altres instrumentals, o sigui que us les deixo perquè les escolteu una vegada adquirit el disc, i ara ens hi posem amb una mica més de vida amb el tema d’en Pep Rius,  un tema on hi col·labora en Pau Ruiz a la guitarra....anomenat...

 

5.- Fat Morning         (P. Rius)         3m58s

 

Doncs ben bé sí que estem en un àmbit diferent, agradable i amb aires antics, sense ser això cap mena de problema, ans al contrari, la calidesa hi és potser més present. En Pau a la guitarra ho ha brodat, en aquest tema d’en Pep, ell també essent-ne un molt bon guitarrista. El líder al piano, primer, i després el compositor al contrabaix, han lluït en els solos respectius, on la gràcia rau però en la melodia, tan ben trobada.

 

En Marc Ferrer és un músic avesat a les mogudes i formacions relacionades amb el R&B, amb  la Big Dani Pérez Band, i el Jazz més tradicional, el que té més swing com els The Big Jamboree, The Big 3 i el seu trio amb en Pep i l’Olivier. La col·laboració amb aquestes formacions l’ha fet, de manera evident a cridar a alguns d’aquests amics per ajudar-lo en el seu projecte.

 

Seguim amb aquesta ona alegre i vital amb el tema que dóna títol a l’àlbum, tema del líder i cantat per l’Agustí i la Laia...

 

1.- 3 Coffees             (M. Ferrer)                 4m19s

 

Doncs amb aquest tema ja ens situem ben bé en el projecte d’en Marc Ferrer. Les veus d’en Burriel i Porta així ens ho han mostrat. Un tema quasi sense lletra, només circumstancial la del títol i fins arribar a tres. El R&B sembla que se’ns en porta a l’altre cantó de l’oceà, un ritme suau però, marcat per la mà esquerra del líder. Amb la dreta però, ens ha deixat algunes mostres de la seva qualitat interpretativa, essent-ne en Marc un dels referents pianístics en aquests estils més blueseros....sense oblidar a l’August Tharrats, i d’altres mestres com en Bernat Font i Lluís Coloma, aquests dos amb espurnes de Jazz el primer i de Boogie Woogie el segon.

 

Comença a tocar el piano als 5 anys i cursa els estudis de piano i solfeig al Conservatori Municipal de Barcelona. De ben  jove  es  comença   a   interessar  pel  Blues  i   el   Jazz. Després d'estar en diverses formacions, el 1996 entra a formar part del grup Chevy & the Hot Wheels, avui refundat com The Big Jamboree, amb dos discs editats.

 

També ha format part de The Big 3, Velvet Candles amb un disc editat, Big5   i ha col·laborat amb músics com Big Dani Pérez amb tres discs editats, Agustí Burriel, Pau Ruiz, Eugeni Muriel, Alba Pujol i artistes internacionals com Dale Hawkins (compositor de la mítica cançó "Suzy Q"), Barrence Whitefield, Roddy Jackson, The Extraordinaires, Aisha Khan i J.D. McPherson.

 

10.- Watergate blues           (P. Heath)                  4m15s

 

I com no podia ser d’una altra manera, ens havíem de trobar amb un Blues, i ves per on que han escollit el Watergate Blues, i tot segur perquè no hi ha cap Blues de la Corrupció....el Corruption Spanish Blues...he...un tema iniciat pel Pep, recolzat per piano i bateria de manera suau, per després endinsar-se en el pont, o similar, i seguir el Pep fent aquest magnífic solo, mentre la mà esquerra del líder fa fent les notes del baix a mode de walking....i aquest sí que esdevé finalment, mentre Marc fa el seu esplèndid solo. La recurrència del solo del contrabaixista és símptoma de la preponderància d’aquest instrument en un tema composat per Mr. Heath....

 

 

 

Ha actuat en diverses sales, a destacar La Boîte, el Jamboree, Bel·luna Jazz Club, Milano Cocktail Bar, Marula, Casa Fuster, El Sol (Madrid)... També ha actuat en diversos festivals, a destacar el Festival de Blues de Barcelona, Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Jazz Escaldes Engordany (Andorra), Santa Blues de Tenerife, Crossroads Gijón, Jingle Bell Rock (Alacant), R&R Festival Paris, Country Rock Toulouse, Rock & Roll Festival Attignat (Fança), Jazz Cittaducale (Roma), Moondogs (Ravenna), Hemsby (Regne Unit), Rythm’ Riot (Regne Unit) i Festival de Blues de Benicássim. Recentment ha aparegut als programes de TV3 Ritmes, Blues a l'estudi i Cava de Blues. Ha format part del professorat de l'Escola de Blues de Barcelona.

 

Doncs acabarem aquest projecte i programa amb el conegut tema del trio Forrest, Simpkins i Washington anomenat...

 

4.- Night Train           (J. F. & L. S. & O. W.)          5m14s

 

I no podíem acabar d’una altra manera...amb el conegut Night Train...un tema que tantes vegades hem escoltat amb en Sam Buttera al tenor i en aquella simpàtica formació liderada per l’iconoclasta Louis Prima. La versió que en fan els nostres amics és força reeixida aquí amb el Big Dani Pérez, músic del qual guardo un record compartit amb l’amic Joan Recolons tot i tocant un altre clàssic “Harlem Nocturn” a la Nova Jazz Cava en l’homenatge a la Conxita Alemany....apa..

 

Doncs després de dues hores de programa, em sembla que les hem gaudit totes i de diversa manera amb un programa variat amb projectes de molta qualitat com els dos primers que hem escoltat amb el jove pianista gallec Xan Campos, per després fer-ho amb el projecte del contrabaixista argentí establert a casa nostra de fa uns quants anys, en Paco Weht, i acabant amb el divertit projecte del gran pianista Marc Ferrer, on el Blues i el Jazz més càlid, ens han acompanyat una bona estona.

 

Ara sí doncs, gràcies per ser-hi aquí o al blog, jazzclubdenit.blogspot.com.es , i gràcies també per la vostra fidelitat.  Bona nit i bon Jazz Club de Nit en el jaç de cadascú.

Miquel Tuset i Mallol.

bottom of page